Panettone


Cozonacul italienesc sau Panettone, este o coptura usoara are un gust de cozonac dar mai fin si cand este glazurat merge spre gustul de prajitura. Se face mult mai usor decat cozonacul romanesc si gustul este mult mai fin.Imi place bucataria intalieneasca ca este una foarte simpla, si usor de preparat nu necesita mult timp de pregatire.Nustiu de unde mitul ca Panettone este greu de preparat.. am sa demontez acest mit. Da, sunt deacord italieni sunt foarte buni comercianti si stiu sa-si vanda bine produsele si au un markenting foarte bun. Dar , noi vorbim de retete aici si am sa va arat cat de simplu este de facut acest tip de cozonac.Ca sa preparati acesta coptura aveti nevoie de;
650 ml lapte,
250g unt,
4 oua,
 25g drojdie,
 650g faina,
 250g zahar,
80ml ulei,
coaja rasa de la o mandarina si o lamaie,
 nuci,
stafide,
ciocolata neagra 200g
 100g ciocolata alba.
pas cu pas urmariti aici;

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

11 Retete de aluat de pizza

Idei de mancare pentru pranz.

Musaca cu legume