duminică, 14 mai 2017

Tarta cu carne de manzat

Necesar;
300g faina
150g unt
2 oua
o lingura sare,una zahar
un pliculet praf de copt.
Carne de manzat 450g
o ceapa
ulei pentru prajit
mirodenii(piper,boia,oregano,curry si ce arome mai doirti)
cascaval 100g(cedar cu parmezan mix)

Intr/un vas omogenizam oule sparte impreuna cu untul la temperatura camerei, zaharul,sarea.Dupa ce masa noastra s/a spumat dupa mixarea cu mixerul, Incorporam faina si praful de copt. Dupa framantare dam aluatul la frigider pentru 30 minute.
 Intre timp pregatim umpluta pentru tarta noastra.Tocam carnea bucati mici,tocam ceapa cubulete, si dam la sotat in tigaie mai inai ceapa pana o aducem la rumenire apoi adaugam carnea. Sotam carnea pana are un aspect semirumenit. In momentul asta o dam la o parte cu aceea zeama in ea.Acum o saram, si adaugam mirodeniile dorite.Scoatem din frigiderul aluatul si intindem o foie de dimensiunea tavii dorite tinand cont si de peretii tavii. Tava se imbraca in totalitate cu aluat. Si turnam amestecul din carne in tava peste aluat. dam la cuptor la 200g pe 30 minute, verificam daca aluatul s/a rumenit,atunci o scoatem si presarm niste cascaval de dorit parmezan in amestec cu cedar.Si o mai dam pe 3 minute in cuptor. Aroma n/o sa va lase sa stati prea mult timp linistiti.
 Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu