Frigarui asortate
Necesar:
1 kg carne(la alegere)
3 cepe
3 catei de usturoi
300 g carnati afumati
2 ardei
mirodenii(piper,scortisoara,nucusoara,oregano,busuioc)
2 frunze de dafin
jumate de pahar de vin
1 lingura sare
1 lingura zahar
betisoare de gratar
Proces tehnologic.
Intr/o oala punem la fiert 1 l apa, in care adaugam 1 lingura sare una zahar, ceapa tot cu coaja taiata in 4 bucati, usturoiul tot cu coaja(spalat inainte).Mirodeniile alese, frunza de dafin si fierbem tot pana da in clocot apa. Punem un cacap si lasam la macerat pana se raceste compozitea. Intre timp taiem cuburi carnea de dimensiunea dorita .Apoi adaugam carnea in maceratul nostru si dam la frigider pe 24 de ore.A doua zi tocam rondele carnatul,si patratele ardeiul.Si incepem montajul, o bucata de carne una de carnat si una de ardei, si repetem pana umplem betisorul.Le coacem fie in cuptor, fie direct pe gratar, vinul i/l folosim ca sa stropim carnea o data inainte dea o scoate de pe gratar.Pofta buna!
1 kg carne(la alegere)
3 cepe
3 catei de usturoi
300 g carnati afumati
2 ardei
mirodenii(piper,scortisoara,nucusoara,oregano,busuioc)
2 frunze de dafin
jumate de pahar de vin
1 lingura sare
1 lingura zahar
betisoare de gratar
Proces tehnologic.
Intr/o oala punem la fiert 1 l apa, in care adaugam 1 lingura sare una zahar, ceapa tot cu coaja taiata in 4 bucati, usturoiul tot cu coaja(spalat inainte).Mirodeniile alese, frunza de dafin si fierbem tot pana da in clocot apa. Punem un cacap si lasam la macerat pana se raceste compozitea. Intre timp taiem cuburi carnea de dimensiunea dorita .Apoi adaugam carnea in maceratul nostru si dam la frigider pe 24 de ore.A doua zi tocam rondele carnatul,si patratele ardeiul.Si incepem montajul, o bucata de carne una de carnat si una de ardei, si repetem pana umplem betisorul.Le coacem fie in cuptor, fie direct pe gratar, vinul i/l folosim ca sa stropim carnea o data inainte dea o scoate de pe gratar.Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu