Covrigi polonezi
Necesar
1 kg faina
550ml apa
25 g drojdie
5 linguri zahar
1 sare
5 linguri ulei de porumb
susan pentru decor
Primul pas este sa pregatim maiaua:in catitatea de apa omogenizam drojdiea,zaharul, si 5 linguri faina. Lasam pentru 30 minute sa spumeze. Apoi adugam restu de faina si ulei. Framantam un aluat foarte usor de modelat si placut la atingere, framantam pana sa curatat tot vasul de aluat.Lasam la dospit la loc caldut pentru 2 ore pana observam ca s/a dublat volumul. Apoi presaram blatul de lucru cu faina si formam bilele pentru a creia covrigii sau putem direct din aluatul mama sa/i facem.Mie imi plac rotunzi, intind o frangie lunga cam de un 1 m, apoi fac un cerc de diametru pe care doresc sa fie covrigul si il incolacesc capetele pe cerc.Si apoi ii coacem la 200g pana la rumenire.Iata ce covrigi ies.
1 kg faina
550ml apa
25 g drojdie
5 linguri zahar
1 sare
5 linguri ulei de porumb
susan pentru decor
Primul pas este sa pregatim maiaua:in catitatea de apa omogenizam drojdiea,zaharul, si 5 linguri faina. Lasam pentru 30 minute sa spumeze. Apoi adugam restu de faina si ulei. Framantam un aluat foarte usor de modelat si placut la atingere, framantam pana sa curatat tot vasul de aluat.Lasam la dospit la loc caldut pentru 2 ore pana observam ca s/a dublat volumul. Apoi presaram blatul de lucru cu faina si formam bilele pentru a creia covrigii sau putem direct din aluatul mama sa/i facem.Mie imi plac rotunzi, intind o frangie lunga cam de un 1 m, apoi fac un cerc de diametru pe care doresc sa fie covrigul si il incolacesc capetele pe cerc.Si apoi ii coacem la 200g pana la rumenire.Iata ce covrigi ies.
Comentarii
Trimiteți un comentariu