duminică, 14 mai 2017

Desert fin"Bulgari de zapada"

Necesar
4 oua
300g faina
250g zahar
100ml ulei(masline sau porumb)
1 praf de copt
un pic de sare
250 ml lapte condensat
50g unt
150g fulgi de cocos
coaja de la o portocala
3linguri de lichior(dupa dorinta)

Proces tehnologic
Intr/un bol separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile impreuna cu zaharul, in alt bol batem spuma galbenusurile impreuna cu uleiul.In masa de albusuri incorporam cu o spatula galbenusurile, amestecand din jos in sus in forma rotunda, ca sa incorporam masa de galbenusuri fara sa taiem albusurile. In masa de oua adaugam faina inpreuna cu praful de copt prin cernere ajutandu/ne de spatula. Dupca am obtinut o masa spumoasa si aerata adaugam si coaja rasa de portocala.Intr/o tava forma care o dorim ca orcicum nu are importanta forma, tava o tapetam cu unt si un pic de faina sau punem o hartie de copt. Dam la cuptor la 180 de grade pentru 30 min. Nu deschidem usa primele 15 min.Dupa coacere, lasam sa se raceasca. Apoi cu ajutorul unui facalet sau blender sau cu manutele farmintam pandispanul nostru in farmituri, in masa aceasta adaugam laptele condensat,untul,lichiorul si ce arome mai dorim.Creiem o masa lipicioasa dar usor de modelat.Intr/un bol punem fulgii de cocos.Incepem sa modelam bulgarasii nostrii din masa lipicioasa si apoi ii tavalim prin cocos.Ii dam la frigider macar pe 5 ore ca produsele sa/si ia gustul unul de la altul, sau cum le zic eu sa se pupe bine...
Un desert foarte iubit de copii..Pofta buna! Si spor la treaba!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu