Meniu dieta Rina

 De azi am deschis maratonul de curatare de primavara, pregatim corpul pentru anotimpul cald. La aceasta pagina zilnic voi completa meniul zilei.
 Dieta Rina este o dietea echilibrata care nu infometeaza organismul si care te ajuta sa si scazi din kg acumulate dorite sau nedorite.
Eu pe ici pe colo am modificat cum este scris la carte la Rina, am adoptat-o pentru intreaga familie. Si dupa necesitatile noastre.Eu personal am un stomac foarte sensibil, copii cafea nu beau. Dupa recoamdarile doctorului Calin Muresan, cafeaua dimineata este crima , deci eu am exclus cafeaua din regim, am exclus apa cu lamaie pe stomacul gol.Eu am pornit acest program cu ziua de vitamine, apoi ziua de proteine, urmata de amidon si ultima am pus-o pe carbohidrati.
Deci ZIUA 1 VITAMINE
La micul dejun avem 1 pahar de 400ml apa calduta, un pahar de 150ml lapte de migdale cu banane, un sheicher am facut, mixam laptele cu banana in blender pana la omogenizare.Un mar si cateva nuci.

Dupa 2 ore avem un suc de portocale fresh.
La masa de pranz am servit alt platou de fructe, de data aceasta am ales, portocale,banane, capsuni si cateva nuci.
La ora 16 am facut ora de ceai cu mere coapte. Ceaiul de fapt este o fiertura din o ceapa tot cu coaja, o mana de coji de nuci si 2 linguri de musetel. Se pune la fiert ceapa taiata in jumate spalata in prealabil. Cojile spalate , apoi adaugam 1200ml apa si punem la fiert, cand scade la jumate adaugam musetelul si lasam la infuzat timp de 15 minute cu capac si focul oprit. De proprietatile acestui ceai va pot vorbi foarte mult . Numai benefici aduce intregului organism.
Eu acest ceai i-l beau zilnic cate 500ml zilnic cel putin. Acum le dau si la copii.Am sa va zic un pic de proprietatile acestui ceai;

Ceai de ceapa. Beneficii pentru sanatate
Substantele fitochimice din ceaiul de ceapa precum disulfidele, trisulfidele, cepaene si vinil-ditiina cresc eficacitatea vitaminei C in lupta impotriva toxinelor periculoase din organism. In plus, aminoacizii ajuta la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce inseamna ca sustin detoxifierea.


Ceai de ceapa. Sanatatea inimii
Tiosulfinatele din ceaiul de ceapa impiedica celulele rosii sa formeze cheaguri de sange, ceea ce inseamna reducerea riscului de blocare a unui vas de sange, care este una din cauzele principale ale afectiunilor inimii. Dialil disulfidul din ceapa poate reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, adica scade riscul de boli cardiovasculare.


Ceai de ceapa. Diabet
Prezenta mineralelor si a compusilor sulfurosi din ceapa imbunatatesc activitatea insuline asigura o reducere graduala a nivelului de glucoza din muschi si celule. Pe de alta parte, flavonoidele si quercetina par a reduce nivelul zaharului care se acumuleaza in nervi si celulele rinichilor, la persoanele care au diabet de tip 2. Totusi, in cazul persoanelor sanatoase nivelul zaharului din sange nu este redus de catre ceaiul de ceapa.


Ceai de ceapa. Reducerea simptomelor tusei si racelii
Sulful din ceaiul de ceapa ajuta la eliminarea flegmei in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme respiratorii, ceea ce inseamna o reducere a tusei din cauza congestiei de la cailor respiratorii.


Ceai de ceapa. Astm
Cantitatile importante de flavonoide, quercetina care se gasesc in ceaiul de ceapa au ca efect relaxarea muschilor, ceea ce inseamna o mare eliberarea pentru persoanele care sufera de astm sau bronsite. In plus, compusii de sulf impiedica reachiile biochimice responsabile pentru conditiile astmatice.


Ceai de ceapa. Cancer
Mai multe studii au demonstrat ca un consum de ceai de ceapa rosie, bogat in querina, reduce semnificativ riscul de diverse tipuri de cancer: la plamani, ovarian, la san, de prostata sau la colon. Acest antioxidant alaturi de vitamina C scad impactul radicalilor liberi asupra organismului prin inhibarea enzimei xantina oxidaza, responsabila pentru producerea radicalilor liberi.


Ceai de ceapa. Imunitate
Prezenta anumitor compusi precum quertina si sulful pot ajuta in lupta impotriva infectiilor. Quertina pare sa reduca reactiile alergice prin impiedicarea organismului sa elibereze histaminele care cauzeaza stranutul, in vreme ce tiosulfatii pot distruge salmonela si E. coli si, prin urmare, stopeaza infectiile bacteriene.
Totodata, o ceasca de ceai de ceapa pe zi poate contribui la mentinerea unei stari generale bune de sanatate.


Ceai de ceapa. Sanatate digestiva
Ceaiul de ceapa contine fibre care ajuta tranzitul intestinal, ceea ce sprijina digestia corespunzatoare. Oligofructiza, o fibra solubila, pare sa ajute inmultirea bacteriilor bune din intestine. Totodata, anumite antibacterii din ceai previn deranjarea stomacului.


Ceai de ceapa. Scaderea in greutate
Continutul bogat in flavonoide, quertina din ceai creste nivelul de adipectina, un hormon cheie responsabil cu stimularea actiunii enzimei AMPK, care ajuta la arderea grasimilor. Mai mult, quercetina actioneaza ca un agent antiinflamator previne producerea de substante chimice proinflamatorii responsabile cu inmultirea tesuturile grase.


Ceai de ceapa. Sanatatea pielii si a parului
Vitamina C prezenta in ceaiul de ceapa contribuie la formarea colagenului care ajuta la sanatatea celulelor pielii si a parului. Pe de alta parte, vitaminele E si A combat problemele cauzate de periculoasele raze ultraviolete si, in acelasi timp, opresc efectele negative cauzate de radicalii liberi, precum imbatranirea prematura a pielii.


Ceai de ceapa. Ajuta la sanatatea oaselor
Cromul din ceai incetineste pierderea calciului din oase, ceea ce inseamna intarirea oaselor. In acelasi timp, sulful din ceai contribuie la construirea de tesuturi, cartilaje si tendoane ca si reducerea inflamatiilor la incheieturi.


Ceai de ceapa. Inducerea somnului
Aminoacidul, L-triotofan serverste ca sedativ natural si te ajuta sa ai un somn neintrerupt.


Ceai de ceapa. Efecte secundare
Atunci cand este consumat in cantitati mari, ceaiul de ceapa poate cauza balonare si diaree.
Sursa www.sfatulparintilor.ro
Despre cojile de nuca

Dacă o gospodină este întrebată de ce este bun ceaiul de nuci, cel mai probabil primul răspuns oferit de aceasta este că e bun pentru circulaţi sângelui deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat. Însă, pe lângă acest atribut foarte cunoscut, ceaiul din coji de nuci este un posibil remediu deoarece: 
Calmează tusea Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse.O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie. Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.
 Tratează ulcerul Pentru a trata ulcerul este bine să faci un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică. Totodată, recomandarea este ca pe stomacul gol, bolnavul de ulcer să ia câteva linguriţe din acest ceai.
   Sursă de calciu Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid. Pe lângă tratamentele oferite de cojile de nuci pentru consum intern, acestea pot fi folosite şi pentru tratamente externe. Se pot face frecţii uşoare sau să se aplice comprese din coajă de nucă verde în zonele cu varice. 
Sursa adevarul.ro
De ceaiul de musetel, cred ca multi cunoasteti cate proprietati minunate are:

Ameliorează durerile de stomac şi simptomele sindromului de intestin iritabil, precum şi refluxul gastroesofagian, crampele specifice sindromului premenstrual, balonarea şi durerile de încheieturi, iar asta se datorează uleiurilor esenţiale precum alfa-bisabolol şi matricină, care au proprietăţi antiinflamatorii.

De asemenea, ceaiul de muşeţel este excelent pentru prevenirea răcelilor de sezon şi pentru întărirea sistemului imunitar, datorită substanţelor cu efect antibacterian şi detoxifiant.

Muşeţelul face minuni şi în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnii şi anxietate. O ceaşcă de ceai de muşeţel băută cu 30-45 de minute înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor.

Dacă ai probleme cu dantura (gingivite, abcese dentare, stomatite, afte), infuzia de ceai de muşeţel este ideală (se ţine în gură infuzia călduţă timp de 5 minute).

Pentru amigdalită sau dureri în gât este recomandată gargara cu infuzie de muşeţel de 3-4 ori pe zi, iar pentru tratamentul leucoreei (secreţii albicioase dense, asociate cu un puternic prurit), sunt indicate spălăturile vaginale.

De asemenea, ceaiul de muşeţel este eficient în tratarea colicilor bebeluşilor, a direei şi a febrei, însă specialiştii pediatri recomandă un consult prealabil pentru a se stabili doza optimă. De regulă, se recomandă ca la copiii sub 5 ani să nu se administreze mai mult de jumătate de ceaşcă de ceai de muşeţel pe zi.

Şi frumuseţea are de câştigat de pe urma ceaiului de muşeţel. De exemplu, infuzia concentrată de muşeţel ajută la îndepărtarea aspectului de ochi obosiţi şi a cearcănelor(de pun pliculeţele de ceai la temperatura camerei pe ochii închişi) şi poate chiar să amelioreze eczemele, acneea şi iritaţiile feţei, creând în acelaşi timp un efect de iluminare a tenului (adu la fierbere 200 ml de apă, adaugă două pliculeţe de muşeţel sau 3 linguriţe cu flori de muşeţel şi fă o infuzie cu aburi).
sus

Ceai de muşeţel – Contraindicaţii

Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de ceai de muşeţel deoarece poate cauza contracţii uterine care pot duce la pierderea sarcinii.

Deşi muşeţelul este aparent un panaceu, nu toţi oamenii au reacţii pozitive. Există situaţii când muşeţelul poate avea efecte adverse precum greaţă sau alergii severe (din cauza polenului).

De asemenea, ceaiul de muşeţel trebuie consumat cu precauţie de persoanele pentru care anticoagulantele sunt contraindicate deoarece conţine o substanţă numită cumarină, care în concentraţii mari poate pune viaţa în perico
Sursa csid.ro
Cred ca deja v-am convins cat de util si benefic este aceasta combinatie care o folosesc.
Merele coapte ,mereu potolesc gustul de dulce si au si ele proprietatile lor minunate.
Pentru cina am pregatit o supa alcalina din:
1 morcov
1 ceapa
2cm de radacina de ghimbir
2 rosii
o legatura de marar
o legatura de patranjel
o legatura de telina
100g de mazare verde
o  salata verde.
1 castravete
Toate legumele spalate, curatate taiate cat de cat si le-am pus la fiert intr-un litru de apa. Le-am fiert pana morcovul devine moale apoi le-am pasat cu blenderu pana am facut o supa velute. Este foarte usor de mancat, organismu nici nu mai zic de cate ori ne zice multumesc. Nu se adauga sare, sau ulei sau alte arome.Aceasta supa tine foarte bine de foame, potoleste pofta de mancare.

Ultima gustare a fost un platou cu legume. Si anume pastai de mazare verde,morcov si castravete.
Asa am incheiat ziua de vitamine cu mancarea.
Nu uitati de apa la fiecare ora ca sa adunati un minim de 1.5 l, si seara inainte de culcare va sugerez o ceasca de ceai de ceapa cu nuci si musetel pentru un somn linistit.

Ziua 2 PROTEINE
Azi e o zi de incarcare, ieri am golit azi incarcam dar cu masura.
Micul dejun a fost din lapte de migdale 150ml
un mar 
cateva nuci
400 ml apa
1 smochina care am facut-o in ulei de masline timp de 40 de zile.
Mi-am pregatit smochinele din timp pentru perioada de detoxifiere, ce fac aceste smochine va zic imediat.
Foarte multe persoane se confrunta cu prezenta bacteriilor la nivelul stomacului, iar tratamentul este un foarte lung si dificil. De aceea, recomandarea noastra este reprezentata de acest medicament natural si sigur impotriva bacteriilor din stomac. Combinatia de ulei de masline si de smochine este cel mai bun remediu impotriva acestor bacterii.
Pune smochinele uscate intr-o vas cu filet si adauga ulei de masline natural. Poti taia smochinele in patru bucati mai mici. Apoi, lasa-le sa stea in acest vas timp de 40 de zile. Se administreaza o smochina in fiecare dimineata,pe stomacul gol. De asemenea, se recomanda consumul uleiului de masline in care sunt puse maslinele – o lingurita, dimineata, tot pe stomacul gol.
Sursa:e-dimineata.ro
La masa de pranz am pregatit un sufleu de branza si salata.
Salata am facut-o din castraveti,ridiche,ceapa verde si salata verde, un pic de suc de lamaie,sare si ulei de masline.
L-am pregatit din urmatoarele produse;
6 oua
50g mozzarella,
50g feta
500g branza dulce de vaci
1 lingura ulei de masline
100g faina de migdale
Cum am pregatit acest sufleu va arat exact aici:
Cina a fost exact ce am mancat la pranz doar un pic mai putin.
Ultima masa a fost un pahar de suc de catravete cu coji de mazare verde, mazarea care ieri am consumat-o cojile le-am pastrat la frigider si azi le-am facut suc.Sucul verde este alcalin si neutralizeaza acidul, azi avand o masa mai acida am preparat acest suc pentru alcalinizarea organismului.Un mar pentru a potoli pofta de dulce.
Nelipsitul ceai de ceapa cu coji de nuca si musetel, pe care-l beau intre mese si ultima ceasca o beau seara inainte de culcare. Apa pe care o consum 1 data pe ora cate un pahar.Mi-am pus o aplicatie pe telefon sa-mi aduca aminte sa beau apa.
Ziua 3 AMIDON
Imi place Rina ca sunt organizata in bucatarie stiu exact ce am de gatit,nu stau sa ma gandesc azi oare ce sa mai gatesc?
Asa, Micul dejun este la fel ca cel de ieri. Gustarea pana la pranz a fost o banana.
Pranzul am avut salata din salata verde, castraveti, rosii, ceapa verde. Si Fasole prajita.
Cum am pregatit fasolea; se pune de cu seara la hidratata fasolea uscata in apa cu bicarbonat. Dimineata i se arunca apa si daca n-o pregatiti indata schimbati apa. Cand o punem la fiert eu schimb apa de doua ori, adica incepe sa fiarba arunc apa , si asa procedez de doua ori.Dupa ce a fiert fasolea. Intr-o tigaie adaug, ceapa tocata,ardei tocat,morcov dat prin razatoare,rosii cubulete sau puteti folosi sos de rosii.Aceste legume le sotata pana isi lasa bine zeama toate legumele apoi adugama fasolea, sarama, piparam adaugam si cativa catei de usturoi striviti.Sotam fasolea in jur de 10 minute impreuna cu mixul de legume.Se serveste indata.
Intre mese mereu este ceaiul din ceapa amintit in prima zi.
Cina a fost la fel ca pranzul doar cantitativ mai putin. La ora 19 am servit un suc de dovleac dulce.
Si am sa va zic de ce:

Beneficiile  sucului de dovleac sunt multiple. Sa sublinia principalele avantaje si sa va spun despre unele retete pentru gatit. vitaminele B1, B2, B6, C, E si beta-caroten; minerale fosfor, potasiu, calciu, magneziu si fier; zahar si substante organice. Indicatii pentru utilizarea de suc de dovleac. Copiii se recomanda ca un produs alimentar. Ei sunt incurajati sa bea 2-3 pahare pe zi timp de 3-4 luni.
Cantitatea recomandata este de o jumatate de pahar pe zi. Datorita continutului ridicat de estrogen, sucul de dovleac este foarte valoros in terapia de inlocuire a hormonilor, folosita de femeile care trec prin menopauza. O jumatate de ceasca de doua ori pe zi, timp de cel putin doua luni, ajuta la eliminarea completa a senzatiilor de caldura care solicita organismul unei femei in timpul menopauzei.

Beta-carotenul are efecte antiinflamatoare şi antioxidante, diminuând posibilitatea apariţiei diabetului şi reglând valoarea glicemiei în sânge. Consumul de carotenoizi scade riscul apariţiei hiperglicemiei, dar şi al cancerului pulmonar.

Toate soiurile de dovleac au efecte uşor sedative asupra sistemului nervos şi sunt recomandate în dieta astenicilor

Sucul de dovleac este foarte util pentru pacienţii hipertensivi şi pentru persoanele cu probleme renale. Acesta stimuleaza activitatea rinichilor,extrage excesul de lichid din organism. Acest suc este bogat in vitamine , minerale, acizi organici şi conţine mai puţine fibre, ceea ce îl face foarte util pentru toate bolile de stomac.
Sper ca v-am convins cat este de sanatos.
Eu am mentionat din prima zi eu prin acest program alimentar imi ajut familia sa intram in vara mai supli si mai eliminam din toxinele acumulate in perioada sarbatorilor.
Sunt o mamica care am nascut 4 copii. Am alaptat pana la 3 ani jumate ultimul copii.Nu exista o scuza ca sunt mamaica am nascut.. Poate sunt dura.. dar repet pentru a te mentine in forma necesita o disciplina alimentara, plus sport.
Zilnic fac 10000 de pasi impreuna cu copii.
Nu uitati de apa, este foarte important sa beti apa suficienta.
Ziua 4 Carbohidrati
Foarte multi iubesc aceasta zi, eu am rasm placut surprinsa ca baitul meu cel mai mare care a luat in serios regimul ca cchear isi doreste sa slabeasca. Fiind un mare amator de carbohidrati azi a recunoscut ca deja nu mai are poftele care le avea. M-am bucurat enorm ca organismul incepe sa se echilibreze.Eu ma simt exact ca inainte eu fiind cu regime drastice , pentru mine acest program alimentar este unu ordonat.Ce am mancat noi azi;
Micul dejun a fost doar 
1 pahar cu apa
1 pahar cu lapte de migdale
De ce am ales laptele de migdale ca nu v-am zis, acus am sa va conving sa inlocuiti laptele de migdale cu cafeluta.



Lapte de migdale
Laptele de migdale, la fel ca laptele de soia, reprezintă o alternativă sănătoasă la laptele de vacă din comerţ, fiind o băutură delicioasă, bogată în proteine, acizi graşi omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu şi fier.
Beneficii
– Te ajută să scapi de kilograme. Dacă alegi să consumi laptele de migdale ca atare, fără să îi imbogatesti gustul cu arome si indulcitori, la o portie (250 ml) vei avea aproximativ 60-70 de calorii, 1-2 g proteine, 2.5 g grasimi dintre care 0 grasimi saturate, 8 g carbohidrati. Datorita continutului caloric scazut, laptele de migdale este un  plus incontestabil pentru dietele orientate catre pierderea kilogramelor, sustinute si de un program echilibrat de exercitii fizice. – Faţă de laptele de origine animală, laptele de migdale nu conţine colesterol şi grăsimi saturate, fiind extrem de sănătos pentru cei cu probleme cardiovasculare.
– Laptele de migdale este deosebit de bogat în calciu, o cană de lapte asigurând 30% din doza zilnică recomandată de calciu şi 25% din cea de vitamina D – responsabilă cu asimilarea calciului. Concentraţia de magneziu susţine absorbţia optimă a calciului.
– Un pahar de lapte oferă nu mai puţin de 50% din doza zilnica recomandata de vitamina E, recunoscuta pentru proprietatile antioxidante puternice,  pentru lupta impotriva radicalilor liberi si pentru rolul important in asimilarea vitaminei A – importanta pentru o vedere sanatoasa si pentru o dezvoltare armonioasa.
– Desi este sărac în proteine, laptele de migdale compensează în ceea ce priveşte susţinerea musculaturii printr-un conţinut bogat de minerale. Acestea ajută la dezvoltarea musculară, pe lângă rolul crucial pe care îl au pentru sănătatea inimii şi a sistemului osos.
Sursa;doctorulzilei.ro
Cred ca deja v-am convins cat de santos este laptele de migdale.promit ca am sa fac un video cum i-l prepar eu direct din migdale. Dar se poate gasi si gata in comert.
Pranzul am avut palcinte cu varza. Cum fac eu placintele cu varza v-a las aici sa urmariti.
Pe la ora 16 am servit placinta cu dovleac dulce, cum prepar aceasta placinta va las sa urmariti aici:

Cina am servit cateva feli felii de paine de orz cu seminte de floarea soarelui si miez de nuca, asortat cu dresingul Guacamole.
Cum prepar eu painea din orz va arat aici:


Dresingu Guacamole i-l prepar asa;
Si asa am facut primu tur de dieta.
Nu uitati de ceaiul de ceapa, de apa si miscare.

Ziua 5 Vitamine
Azi dimineata am trecut la catastif numartorile, talie, burta, kg. Copii care au nevoie de dat kg in plus au slabit frumos, eu am scazut 2 cm in burta, ca acolo si vreau sa scada. Am 1.69 inaltime si am pornit cu 61 kg, scop 56 sau chear 55.Barbatii din casa au de dat jos cel putin 20 kg.Au slabit bine de tot in cm si barbatii cate 8 cm burta si 4 cm talie.Va dau aceste date ca sa vedeti ca cu acest meniu chear se slabeste daca organismu are ce scadea.Pentru mine ziua de vitamine este cea mai usoara. In schimb cei din casa ii vad cum lupta. Numai printesa noastra are voie sa manance, pentru ea e alt program in ziua de vitamine.In rest toti urmam exact cum va scriu si voua.
Micul dejun este la fel in fiecare zi, laptele de migdale, paharul cu apa. smochina, un mar sau alt fruct dar eu zic marul cel mai sanatos si cateva miezuri de nuca.
Azi ne-am trezit mai tarziu si gustarea nu a mai fost. La pranz am pregatit o mega salata de fructe cu sos inghetata din lapte de migdale cu banana. Deci, de cu seara am pus in pungi de gheata lapte de migdale mixat cu banana la congelator.
Asa, am curata un ananas, banane,capsuni,mar,portocale, nuci,stafide.Aceste ingrediente tocate marunt, si ca dressing am preparat inghetata in felul urmator:In blender am adaugat cuburi de lapte cu banana proaspata, am mixat si am obtinut o inghetata sanatoasa. Aceasta crema am adaugat-o la salata noastra si am amestecat tot. A iesit o mega gustosenie.
Pe la ora 16 am servit o gustare din alune si castraveti cu mazare pastai.Am sa va zic un pic de ce aleg eu ca gustare mazarea verde pastai si castravetele.


Mazarea este una dintre cele mai hranitoare leguminoase, bogate in fito-nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti.
Mazarea are un nivel relativ scazut de calorii, in comparatie cu fasolea, 100 g de mazare verde oferind doar 81 de calorii si continand o cantitate mare de fibre solubile si insolubile si nu contine colesterol.
Pastaile proaspete de mazare sunt o sursa excelenta de acid folic. 100 g ofera 65 mcg sau 16% a nivelurilor zilnice recomandate de folati. Folatii fac parte din complexul de vitamine B si sunt necesari pentru sinteza ADN-ului in interiorul celulei. Studii recente au demonstrate ca alimentele bogate in acid folic consumate de femeile insarcinate ar putea ajuta la prevenirea defectelor de tub neural la nou-nascuti.
Mazarea proaspata este bogata in acid ascorbic (vitamina C). Contin 40 mg/100 g sau 67% din necesarul zilnic de vitamina C. Vitamina C este un puternic antioxidant hidrosolubil.
Legumele bogate in aceasta vitamina ajuta organismul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi si ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism.
Mazare contine fitosteroli in special beta-sitosterol. Studiile sugereaza ca legumele bogate in steroli de plante ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism.
Mazare de gradina este de asemenea bogata in  vitamina K. 100 g de frunze proaspete contin aproximativ 24.8 mcg sau aproximativ 21% din necesarul zilnic de vitamina K-1 (phylloquinone).
Vitamina K  – sa stabilt ca are un rol important in cladirea masei osoase prin promovarea osteo-trofica a activitatii osoase. De asemenea, sa stabilit ca ar avea  un  rol important la pacientii cu boala Alzheimer, prin limitarea daunelor neuronale din creier.
In plus, fata de folati, mazarea contine de asemenea vitamine din complexul B, cum ar fi acidul pantotenic, niacina, tiamina, si piridoxina. Mai mult, ea este o sursa bogata de minerale, cum ar fi calciu, fier, cupru, zinc si mangan.

Descriere:

Mazarea dulce si suculenta, verde sau mazarea gradina este una din legume cele mai vechi cultivate pentru valorile sale nutritive . Mazare isi are probabil originea in campie sub-Himalayene din nord-vestul Indiei.
Acum este una dic culturile cele mai cultivate in interes comercial peste tot in regiunile temperate si semi-tropicale ale lumii.
Familia: Fabaceae; Genul: Pisum;  Denumirea stiintifica: Pisum sativum.
Mazarea este o planta foarte rapida ce crestere anual pe spalieri, necesitand suport pentru o crestere economica. Ea infloreste bine in sol nisipos, bine drenat, cu umiditate corespunzatoare si conditii meteorologice reci.
Masura pastai este de 2-3 cm lungime, umflate sau comprimate, drepte sau usor curbate, umplute cu un singur rand de 2-10 bobite de culoare verde, neteda, cu seminte comestibile.
Sursa de informare ghidnutritie.ro
Castravetele iarasi prietenul meu si de ce;
Contribuie la detoxifierea organismului
Gratie continutului ridicat de apa, castravetii contribuie la detoxifierea organismului si la eliminarea rapida a toxinelor acumulate. Pentru un efect optim, puteti adauga intr-o carafa plina cu apa plata 1-2 castraveti medii feliati. Apa de castraveti stimuleaza arderea grasimilor si combate retentia apei in organism, atat printr-o hidratare eficienta a tesuturilor, cat si datorita potasiului, un electrolit care imbunateste circulatia limfatica si combate retinerea sodiului in organism.
Combat cearcanele si imbunatatesc aspectul tenului
Castravetii sunt ingrediente de baza in multe produse cosmetice, datorita vitaminelor si antioxidantilor care se regasesc in continutul lor. Pentru iluminarea si revigorarea tenului, puteti prepara diferite masti pe baza de castraveti proaspeti. De asemenea, daca va confruntati cu cearcane cauzate de oboseala si lipsa somnului, puteti aseza cate o felie de castravete pe ochi.
Reduc riscul de cancer
Antioxidantii din castraveti, cum ar cucurbitacina si acidul cafeic, au rolul de a reduce riscul de cancer si de a impiedica raspandirea tumorii.
Scad tensiunea arteriala
In cazul in care aveti hipertensiune arteriala, este recomandat sa consumati cu regularitate castraveti. Datorita magneziului, potasiului si fibrelor alimentare, castravetii contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Amelioreaza ulcerul gastric
Castravetii au o actiune alcalina, datorita substantelor minerale, si neutralizeaza aciditatea gastrastica, ceea ce inseamna ca amelioreaza ulcerul gastric.
Contribuie la regenerarea parului
Siliciul, vitamina A, vitamina E si alte vitamine si minerale din castravete contribuie eficient la cresterea si regenerarea parului.
Scad pofta de mancare
Acest beneficiu le revine castravetilor murati in saramura. Contrar credintei populare, castravetii murati au putine calorii, contin caroten, acid folic si calciu. Prin murare in saramura, castravetii nu-si pierd calitatile nutritive, deoarece produsul nu este tratat termic. Castravetii murati contin substante care va confera rapid senzatia de satietate si scad pofta de mancare. Tocmai de aceea, inainte de masa de pranz sau de cina este recomandat sa consumati un castravete murat. Veti manca mai putin, fara sa va ridicat flamand de la masa.
Combat formarea pietrelor la rinichi
Deoarece au efect diuretic, castravetii curata rinichii de sedimentele minerale care ar putea duce la formarea calculilor.
Combat indigestia
Daca urmeaza sa va delectati cu un festin culinar care cuprinde alimente bogate in grasimi saturate si proteine, este recomandat sa aveti pe masa si o salata de castraveti sau un bol cu castraveti feliati. Acestia previn indigestia si alte probleme digestive care ar putea aparea ca urmare a excesului culinar.
Previn diabetul
Consumati in stare proaspata, sub forma de suc sau ca atare, castravetii pot preveni diabetul, deoarece stimuleaza productia de insulina si echilibreaza nivelul glicemiei. Castravetii nu au efect curativ in caz de diabet, decat daca este vorba despre o forma usoara a acestei afectiuni.
Combat greturile matinale
Castravetii sunt un remediu natural eficient impotriva greturilor matinale specifice lunilor de sarcina. De fiecare data cand senzatia de greata apare, este recomandat consumul catorva felii de castravete proaspat cu tot cu coaja.
Combat durerile musculare
Efortul fizic care suprasolicita muschii poate duce la aparitia crampelor si a alor simptome asociate, insa gratie potasiului, castravetele reduce senzatiile de durere si amelioreaza contracturile musculare.
De asemenea, consumul de castravete este recomandat si pentru mentinerea sanatatii articulatiilor si a oaselor, gratie continutului de calciu si magneziu, care asigura mineralizarea tesutului.
Sursa de informare:
sfatulmedicului.ro
Deci,cred ca v-am convins cat de sanatoase sunt aceste doua legume, mazarea si castravetele.

Pentru cina am pregatit o supa velute din rosii,ceapa,usturoi,ardei,dovleac dulce de placinta,telina,patranjel.Le punem la fiert intr-un vas cu apa pana observam ca dovleacul deja este moale, in acest moment cu blenderu vom mixa pana vom obtine o masa cremoasa. Aceasta supa ajuta sa combatem senzatia de foame, dar de proprietati nici nu va zic cat de benefica este. Organismu se odihneste cu asa alimente.Copii sigur cam stramba din nas cand vad supa in farfurie dar discutam despre proprietati si atunci nu li se pare ceva asa fara gust.

Nu uitati de ceaiul de ceapa cu coji de nuca, apa inainte de masa.Miscare zilnic si cel mai important faceti cu dragoste pentru corpu dumneavoastra.
  Ziua 6 PROTEINE
Micul dejun deja l-am repetata de atatea ori, laptele ,fructul, apa si inca mai avem smochine.
Gustraica de catve a zile dispare ca nimeni nu mai doreste.
 Pranzul a fost kalamaki sau frigariui grecesti i-am combinat cu o mancarica de ardei.
Cum i-am pregatit va arat aici:
Mancarica de ardei am pregatit-o in felul urmator:Am spalat si curata ardeii de seminte, apoi i-am tocat si i-am sotat in tigaie cu un pic de ulei, sare si un pic de suc de lamaie. Sucul de lamaie i-l adaugam cand aproape sau topit ardeii spre sfarsit. Se pregatesc in jur de 15,20 de minute maxim.
Pentru cina am pregatit un platou cu legume,feta si mozzarella.
Ziua 7 Amidon
Micul dejun obisnuit. Am sarit peste gustare.
La pranz am pregatit ardei umpluti.
Cum pregatesc eu ardeii umpluti vedeti aici:


La cina am avut la fel ardei umpluti.
Nu uitati de ceaiul din ceapa, apa si miscare.
Ziua 8 Carbohidrati
Micul dejun am inlocuit stafidele ca indulcitor cu banana.
La pranz am facut o tocanita din vanata cu ardei si am servit-o cu paine din ovaz. Cum pregatesc eu painea din ovaz deja v-am aratat mai sus.
Cum am pregatit tocanita;
Am copt 3 vinete in cuptor, apoi le-am curatat de coaja si le-am lasat un pic pana a curs sucul din ele. Intre timp am tocat cativa ardei rosii si o ceapa si le-am sotat in un pic de ulei.Am curat 2 catei de usturoi un pic de sare si ulei si am mixat totul in blender impreuna cu vanata. Dupa ce am facut pasta de vanata am adaugat si ardeii cu ceapa sotata.
Cum aceasta dieta este una permisiva azi le-am pregatit si ceva dulce.Impreuna cu Bianca am pregatit niste fursecuri foarte delicioase


.Cum am pregatit noi aceste fursecuri va aratam aici;



 La cina am servit o salata simpla cu rosii si castraveti si cu o felie de paine neagra.
Ziua 8 Vitamine
Iubesc ziua de vitamine in schimb cei din casa lupta cu greu in aceasta zi.
Micul dejun am avut laptele de migdale mixat cu banane, o smochina si cativa miezuri de nuci.
Gustarea a fost un mar.
La masa de pranz am facut un suc de mar in care am adugat banana si capsuna si le-am mixat am obtinut un coctail foarte gustos si foarte consistent.
Intre cina si pranz am mai facut un suc de mar cu portocala.
La cina am facut un suc verde din patranjel, stevie si mazare verde boabe tot cu coaja, prin storcatorul de fructe am obtinut un suc foarte sanatos.
Seara tarziu mi-am facut o fiertura din patranjel pe care am bautut-o.
Sa va zic de ce am ales patranjel;



Patrunjelul are multiple calitati si contribuie la vindecarea a diverse boli:
Anemie - previne anemia feripriva ca urmare a continutului bogat de fier, dar si a vitaminei C (care ajuta la absorbtia fierului);
- Antioxidant - creste capacitatea antioxidanta a sangelui;
- Antibacterian (distruge bacteriile);
- Amelioreaza respiratia urat mirositoare;
- Contribuie la tratarea alopeciei - cei care si-au frecat pielea capului cu patrunjel au constatat ca aceasta metoda functioneaza mult mai bine, comparativ cu alte tratamente;
- Purifica sangele;
- Intinereste vasele de sange - patrunjelul mentine elasticitatea vaselor de sange si ajuta la vindecarea vanatailor;
Digestie - planta imbunatateste digestia proteinelor si a grasimilor si favorizeaza absorbtia intestinala, stimuland functia ficatului. Datorita continutului ridicat de enzime, patrunjelul faciliteaza eliminarea scaunului si optimizeaza activitatea digestiva;
- Antidiareic;
- Hipocolesterolemiant - scade nivelul colesterolului din sange;
- Diuretic;
- Tratament pentru surditate si infectii ale urechii;
Edem - actioneaza ca diuretic si tonic al vaselor de sange;
- Inlatura oboseala;
- Dizolva calculii biliari;
- Imbunatateste functia ficatului, splinei, rinichilor si a glandelor suprarenale;
Guta;
- Suport hormonal - la femei, patrunjelul stimuleaza productia de estrogen, si restabileste circulatia sangina normala la nivelul uterului. Menstruatia intarziata, sindromul premenstrual(dureri mensturale) si menopauza (piele uscata, iritabilitate, caderea parului) pot fi ameliorate prin consumul acestei plante. Patrunjelul regleaza ciclurile menstruale datorita apiolului, care este o componenta a estrogenului, hormon feminin. Echilibru hormonal al organismului se realizeaza prin intermediul acizilor grasi volatili pe care ii contine patrunjelul;
- Intarirea sistemului imunitar - nivelul ridicat de vitamina C, betacaroten, B12, clorofila si acizii grasi esentiali cresc imunitatea. Patrunjelul consolideaza imunitatea prin complexul de multivitamine si minerale pe care il furnizeaza organismului;
- Inhiba formarea tumorilor, in mod special a celor existente la nivelul plamanilor;
Intepaturi de insecte - umflaturile si mancarimea se vor calma prin frecarea zonei afectate cu patrunjel;
Icter;
Boli renale si ale aparatului urinar - cu exceptia inflamatiilor severe, patrunjelul este eficient in tratarea multora dintre bolile renale si ale aparatului urinar. Acesta imbunatateste activitatea rinichilor si elimina toxinele din sange si din tesuturile rinichilor, previne resorbirea sarii in tesuturile organismului, amelioreaza urinarea dureroasa, edemul, oboseala;
- Congestia hepatica - patrunjelul stimuleaza circulatia fluxului de sange la nivelul ficatului, reduce congestia hepatica, elimina toxinele si intinereste organismul;
- Vedere nocturna (caracteristica in cazul deficitului de vitamina A);
- Amelioreaza durerile reumatice;
- Afectiuni ale splinei - patrunjelul poate trata diverse afectiuni ale splinei,dar si malabsorbtia;
- Intarirea dintilor - scorbutul (cauzat de un nivel scazut de vitamina C) provoaca slabirea dintilor, inmuierea si sangerarea gingiilor. Inca din Evul Mediu, patrujelul a fost folosit pentru diverse afectiuni ale dintilor, inclusiv pentru intarirea lor si a gingiilor;
- Slabit - prin calitatile sale diuretice, patrunjelul ajuta la scaderea numarului de kilograme.
Sursa:Sfatulmedicului.ro

                              Ziua 9 Proteine
Micul dejun a fost laptele de migdale simplu cu o smochina.
Am avut o banana la gustare.

Pranzul am servit chiftele din carne de vita cu castraveti.Cum pregatesc eu chiftelele va arat aici;
 Nu a fost nevoie de gustare.
la cina am servit la fel ce am avut la pranz.
Seara la fel am servit fiertura de patranjel.

Ziua 10 Amidon
La micul dejun am mixat o banana cu laptele de migdale si l-am servit cu o smochina.
La gustare am avut un mar.
Pranzul a fost o ciorba de zarzavat. Cum am pregatit ciorba urmariti aici:
la cina am servit o salata foarte delicioasa din fasole,mazare,avocado,ceapa,rosii,ardei. Cum exact am facut salata va arat aici;



Ziua 11 Carbohidrati.
Micul dejun ca deobicei, apa,laptele de migdale si un fruct, am avut un mar.
Pentru pranz am pregatit ceva foarte delicios lipii marocane cu legume, catravete,rosii, si un pic de cascaval.
 Cum am preparat aceste bunatati va las aici sa vedeti:
 pentru cina am pregatit ceva mega delicios clatite tiramisu cu caosuni si banana.

Cum am preparat acest deserit super bun va las sa vedeti aici;
Ziua 12 Vitamine
Micul dejun este cel care i-l am de la inceputul dietei.
Pentru pranz am pregatit un platou delicios cu fructe.
la gustare mereu am servit nuci cateva.
la cina am facut suc verde din mazare cu castravete.
Cum la ziua de carbo am facut incarcarea azi am facut descarcarea.
Ziua 13 Proteine
Micul dejun, apa, lapte fruct.
pentru pranz am pregatit chiftele din morcov, ceva usor si foarte delicios.
Cum am preparat aceste chiftele va las sa vedeti aici;

Ceaiul care mereu i-l servesc seara si intre mese.
Pentru cina am pregatit o salata foarte gustoasa din ton.
Cum am pregatit aceasta minunatie va arat aici;

Nu uitati de apa, miscare si ceai.
Ziua 14 Amidon
Dupa cum ati observat eu daca in 4 zile consum ceva mai cu multe calorii in zilele urmatoare mai scad din ele.
La mic dejun deja va-ti obisnuit.
La pranz am avut linte.Va arat exact cum pregatesc lintea

Si la cina la fel linte am mancat.
De ce am ales lintea va zic imediat;
Lintea aduce in organismul nostru şase minerale importante, două vitamine din complexul B, proteine complete si practic nici pic de grăsime. Lintea, acest mic gigant nutritional, aduce doar 230 calorii la o cantitate cuprinsa intr-un pahar.Lintea, ca şi celelalte tipuri de legume cu boabe precum fasolea, este bogata in fibre dietetice atat solubile cat şi insolubile. Fibrele solubile formeaza o substanţă ca un gel în tractul digestiv si ajuta bila. Cercetarile in domeniu au arătat că fibrele insolubile previn constipatia si cresc scaunul dar, in plus, ajută la prevenirea afecţiunilor digestive cum ar fi sindromul de intestin iritabil si diverticuloza.
Contribuţia adusa de linte la sanatatea inimii nu constă doar în fibre, dar si în cantităţi semnificative de acid folic si magneziu. Acidul folic ajută la scaderea nivelului de homocisteina (un aminoacid care este un produs intermediar în cadrul unui proces metabolic important numit ciclul de metilare). Atunci când avem suficient magneziu in corp, venele si arterele respira “relaxate”.
În plus faţă de furnizarea de carbohidrati cu eliberare treptata de energie, lintea creşte nivelul de energie din organism prin completarea rezervelor dvs. de fier. Femeile aflate la menstruatie sunt in mod special mai expuse riscului de deficit de fier. Creşterea depozitelor de fier cu ajutorul lintei este o idee bună – mai ales că, spre deosebire de carnea rosie, care este intr-adevar o altă sursă de fier, lintea nu este bogata in grasimi si calorii. Fierul este o componentă integrantă a hemoglobinei, care transporta oxigenul de la plamani la toate celulele corpului, şi este, de asemenea, parte a sistemelor enzimatice cu rol de cheie pentru metabolism si producerea de energie. Si tineti minte: Daca sunteti insarcinata sau alaptati, cu atat mai mult creste necesarul de fier. Copiii aflati in perioada de crestere şi adolescenţii au, de asemenea, nevoie de mai mult fier. Gatiti cu incredere preparate din linte pentru copii.

Cum observati eu aleg ceva sanatos in meniul meu.
Probabil sunteti curisoi daca am salbit ceva cu acest meniu. da am slabit.. 2 kg, 4 cm talie,4 cm abdomen,4 cm sold. 
Cum ati observat pana aici nu ma infometez chear am zile ca imi fac toate poftele.Si baietii mei au slabit si mai mult decat mine.
Totul depinde de dumneavoastra.Noi mergem inainte...










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

11 Retete de aluat de pizza

Idei de mancare pentru pranz.

Musaca cu legume