Rețeta 1 800 g făină 15 g drojdie 5 linguri zahăr 1 lingură sare 4 linguri ulei 500 ml apă Mai întâi facem maiaua, drojdia cu apă și cele 5 linguri de zahăr, apoi 5 linguri de făină, se lasă la macerat până se spumează măcar 20 de minute, scopul macerării este trezirea fermentului din drojdie. Apoi adăugăm sarea și făina, mixăm până aluatul nu se lipește de pereții vasului. Acest tip de aluat este cel mai des folosit și îndrăgit și acest tip este unul napoletan. Pizza iese pufoasă și crocantă. La răcire nu se face biscuit. La cuptorul pe vatră cu lemne se coace mai întâi în partea din față a cuptorului, pentru a- llăsa un pic să se umfle, apoi mutăm pizza mai la mijloc; când avem mai multe în cuptor le tot schimbăm locul, acest aluat nu se lasă doar pe o poziție. Rețeta 2 1 kg făină 450 ml bere 50 ml apă 10 g drojdie 1 lingură zahăr 1 lingură sare 4 linguri ulei de măsline Această rețetă este potrivit
Idei de mancare pentru pranz. Dragii mei de foarte mult timp nu am scris pe aceasta pagina. A ramas asa , ca un copil abandonat...Of.. ce mama sunt.. Dar, astazi au fost copii mei pe la noi si dimineata fiind grabita nu am avut timp sa le pregatesc ceva mancare pentru pranz. Deci ideea de mancare pentru pranz a venit instant.Poate si voi aveti la fel ca mine zile, oare ce idei de mancare sa fie pe azi.. A venit si idea de mancare pentru pranz pentru copii. Ca sa nu ma lungesc cu povestea va zic imediat ce am preparat azi: Mancare de pranz pentru copii: -200g de orez la punga ,din acela care se vinde inpachetat si pus la fiert direct in punga, foarte util, atunci cand esti ocupat sau prepari mancarea de pranz cum este in cazul meu in rulota.La fel este utila pentru soferii de tir. Am pus apa la fiert, un pic de sare si cand incepe apa sa fiarba adaugam pungile in apa. Lasam sa fiarba timp de 5 minute apoi se da focul la minim si se lasa cat timp pregatim pieptul de pui. -Piept de pu
1 kg cartofi 400 g ciuperci 3 ardei grasi 3 oua 500 ml lapte 50 g unt 4 linguri faina 100 g cascaval 4 linguri ulei Curatam cartofii si taiem pai, adaugam sare si cateva linguri de ulei amestecam bine tot si ii dam la cuptor pana se coc. Intre timp tocam ciuperci si ardeii . Prajim la foc mediu un pic ciupercile si ardeii sa fie semipreparate.In alta vas facem sosul besamel. Punem untu in tigaie cand sa topit adaugam faina prajim timp de 2 minute tot apoi adaugam laptele si amestecam iute pana se formeaza o crema. Dam la o parte de pe foc si adaugam ouale si 80 g de cascaval. Scaotem din cuptor cartofii adaugam legumele semipreparate, peste care adaugam 20 de grame de cascaval date prin razatoare.Peste acest amestec adaugam besamelu. Se coace la 190 de grade pana la rumenire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu