Impletita din aluat
Aluatul din:
1000g faina
450 ml apa calda
5 linguri ulei
5 linguri zahar
1,5 linguri sare
50 g drogdie
susan sau mac
Intr-un vas punem apa calduta cu drogdiea si zaharul, cu telu amestecam bine si lasam in jur de 10 min. Intre timp in vasul de aluat punem faina cu saea. Adaugam amestecu cu drogdie peste faina, ne ajutam cu o lingura sa omogenizam compozitiea.Cand obseravam ca incepe sa se lege aluatul adaugam uleiul si atunci incepem sa omogenizam cu mainele aluatul. I-l framantam pana nu se lipeste de mani si vasul ramane curat. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pe blatul de lucru. ungem cu un pic de ulei, rasturnam aluatul, impartim in 3, formam 3 paline. Imaginile vor vorbi cum formam impletitura. Dupa formare lasam sa creasca cam 30-35 de minute apoi ingingem cuptorul la maxim dar sa fie bine inncins, apoi dam la 230 de grade lasam in jur 12 -13 minute pana la rumenire. Depinde de cuptor daca e cu aer mai repede fara mai incet.
1000g faina
450 ml apa calda
5 linguri ulei
5 linguri zahar
1,5 linguri sare
50 g drogdie
susan sau mac
Intr-un vas punem apa calduta cu drogdiea si zaharul, cu telu amestecam bine si lasam in jur de 10 min. Intre timp in vasul de aluat punem faina cu saea. Adaugam amestecu cu drogdie peste faina, ne ajutam cu o lingura sa omogenizam compozitiea.Cand obseravam ca incepe sa se lege aluatul adaugam uleiul si atunci incepem sa omogenizam cu mainele aluatul. I-l framantam pana nu se lipeste de mani si vasul ramane curat. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pe blatul de lucru. ungem cu un pic de ulei, rasturnam aluatul, impartim in 3, formam 3 paline. Imaginile vor vorbi cum formam impletitura. Dupa formare lasam sa creasca cam 30-35 de minute apoi ingingem cuptorul la maxim dar sa fie bine inncins, apoi dam la 230 de grade lasam in jur 12 -13 minute pana la rumenire. Depinde de cuptor daca e cu aer mai repede fara mai incet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu