Cruasane delicioase cu crema de cicolata
Cruasane deosebite cu crema de ciocolata
Produse necesare:1 kg faina
10 linguri de ulei
2 linguri de iaurt simplu
150 g unt gras
7 linguri zagar
1 lingura sare
400ml apa
50 g drogdie
crema de ciocolata 24 de lingurite
dragoste pentru aluat si chef de trebaluitJ
Procesul tehnologic
In apa adaugam drogdia si
o lasam 10 minute amestecam bine pana la dizolvare.
Intre timp intr-un vas pentru aluat adaugam faina cu zahar si
sare. Cu un tele amestecam bine afanand faina dandui oxigen. Asa , dupa ce
drogdia sa dizolvat adaugam lichidul obtinut peste faina ne ajutam cu o lingura
daca nu avem robot sau barbat care sa ne ajute J.., cand aluatul
incepe sa se lege adugam uleiul 8 linguri. Cand sa legat bine aluatul luam masa
obtinuta si aruncam in sus lovind in vas ca o minge de basket de 50 ori. Ve-ti
observa cum aluat isi schimba compozitiea.Dupa obtinerea
alutului lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Intre timp untul il
maruntim adaugam 2 linguri de ulei si 2 de aiurt si batem cu mixerul pana
obtinem o crema spumanta ca in poza
Lasam compozitea la
cald dupa ce aluatul sa dublat, i-l inpartim in 3 parti egale formam bile si
lasam un pic pe blat sa-si formeze bila fata.
Luam bila o intindem cum vedeti in imagine Apoi ajutandu-ne
de o pensula sau cu un cutit plat intindem crema care am batut-o ,cum intindem pe
un blat pentru tort. Apoi acest blat i-l rulam, taiem in 4. Fiecare bucata o
taiem de la mijloc vertical , apoi aceste bucati le asezam una peste alta.
Scara obtinuta o punem in folie sau punga si dam la frigider. Asa facem cu
toate bilele. Va sta 4 ore la frigider sau se poate face de seara si lasat peste noapte
. Lasam din crema obtinuta un pic ca sa ungem cruasanele.Scoatem bila noastra pe blatul
uns cu ulei si cu mana asezam aluatul bine intr-o forma de soare ne ajutam cu sucitorul sa aplatizam
uniform aluatul. Taiem in 8 punem crema si rulam. Vedeti in Imagini mersul. Se
lasa sa creasca cam 40 de minute. . Se coace la foc
puternic. Cuptorul sa fie bine incins altfel se lasa aluatul. Se coace cam 6
min pana la rumensc. Pofta buna.pana dimineata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu