Tort profiterol
Blat:
6 oua
4 linguri cu varf faina
200ml lapte
100 g unt
un pic de sare
Crema
1 lapte
3 oua
4 linguri amidon
300 g zahar
30g unt
4 linguri iaurt grecesc
250 g mascarpone
100ml gem de capsuni
Proces tehnologic.
Punem laptele la fiert, inpreuna cu untul. Cand untul s/a
topit in lapte adaugam faina si amestecam energic pana observam ca masa s/a
ingrosat si s/a creat un aluat lucios care s/a adunat tot intr/o bila.D/am la o
parte acest aluat si i/l lsam un pic sa se raceasca. Apoi adaugam cate un ou si
tot mixam cu mixeru pana am obtinut un aluat ca smantana. Pe o foie de copt
desenam diametru dorit al blatului. Eu din aceasta cantitate am facut diametru
de 16 si am obtinut 6 blaturi. Am pus cate 2 linguri de aluat si cu o spatula
intindem subtire pe foia de copt. Coacem la 250 g, se coace rapid.
Crema
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Apoi intr/un vas
batem oule cu amidonul si luam un pic de lapte cald si omogenizam aceasta
compozitie ca s/o putem turna in altele care este fierbinte deja. Apoi cu un
tel amestecam energic ca sa nu sa se lipseasca pana crema s/a ingrosat si
observam ca face bule deasupra.Dam de pe foc crema si adaugam untul si mixam
pana se topeste. Mutam crema intr/un alt vas si o lasam sa se raceasca. Cand
s/a racit crema o punem in frigider pentru racirea completa. Apoi adaugam mascarpone
si iaurtul si mixam bine pana se omogenizeaza.
Comentarii
Trimiteți un comentariu