luni, 15 mai 2017

Tocanita de ciuperci cu carnati si mamaliga.

    Necesar;
Ciuperci proaspete 500g
ceapa 1 buc.
frisca de gatit 200g
100ml vin alb
200g carnati de casa
sare,piper
Malai 500g
apa 1 l
1 lingura zahar
1 lingura sare
3linguri ulei

Proces tehnologic
Tocam ciupercile,carnatii si ceapa.Intr/o tigaie in care am incins uleiul punem la sotat carnatii apoi ceapa apoi ciupercile, cand le/am adus la pragul de semi preparare, turnam vinul,  sarea, piperul. Lasam sa fiarba pana a scazut jumate din cantitatea lichidului format,apoi adaugam frisca de gatit. Omogenizam si lasam la fiert pana scade la jumate si lichidul obtinut din frisca. Acum tocanita este gata.
Trecem la pregatit terciul din malai.Punem apa la fiert intr/o cratita ,cand apa incepe sa clocoteasca adaugam o lingura zahar si una sare, si 3 lunguri de ulei. Apoi prin cernere adaugam malaiul si ne ajutam cu untel si amestecma energic. Pana observam ca nu mai sunt cocoloase.Lasam la foc mic sa se coaca terciul mai bine. In jur de 15 minute.
Apoi servim terciul cu tocanita de ciuperci.



                                                                                                                                                                        


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu