luni, 15 mai 2017

Placinte cu branza din aluat dospit.

Necesar:
Faina 700g
ou 2 buc.
sare
zahar 3 linguri
lapte 300g
ulei 5 linguri
drogdie 15 g
branza de vaci 250g
gris 2 linguri

Proces tehnologic.
Intr/un vas mai adanc spargem  1 ou, laptele caldut, 2 linguri zahar,drojdiea, si 5 linguri faina. Omogenizam si lasam aceasta masa sa dospeasca 20 minute la loc caldut.Cand amestecul nostru s/a spumat adaugam restu de faina, si framantam un aluat usor de lucrat, i/l finisam cu 5 linguri de ulei care le adugam si framnatm pana s/a incorporat tot uleiul.Lasam aluatul la dospit cel putin ora si jumate, pana observam ca sea dublat volumul.
Pregatim branza noastra, in care  adaugam un ou, 1 lingura zahar si o lingurita de sare,si 2linguri de gris. Amestecam bine toate ingredientele pana la  omogenizare.
Rulam aluatul nostru intr/un rulou lung de diametru de 5 cm. Apoi taiem bucati mici de 3/4 cm grosime.Forma o turtita pe care la margine facem 3 taituri si in marginea cea lalata punem amestecul de branza si rulam asa ca aici


Coacem la cuptor preincalzit la 200 de grade, in prealabil le ungem cu ou si susan.Le tinem in cuptor in jur de 17 minute.

Pofta Buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu