Farfale cu legume

Necesar
500 g farfale
250g ciuperci
2ardei capya(ardei rosu)
o ceapa
1 dovlecel
sare si piper
oregano si busuioc
ulei 5 linguri
1 lingura suc de lamaie
1 lingura de zahar

Proces tehnologic
Intr/o oala de 2 kg minim punem  apa la fiert cam 1.5 litri, cand apa a dat in clocot adaugam o lingurita de sare si adaugam farfalele noastre, le lasam sa fiarba cam 2 minute si inchidem focul, si punem capac la oala. Lasam farfalele acolo sa se umfle.Acum ne ocupam de legume:tocam cubulete dovlecelul, apoi tocam ardeiul fasaii subtiri, ceapa cubulete si ciupercile rondele. Incalzim intr/o tigaie uleiul si cand incepe sa faca bule aruncam legumele tocate, le sotam pana sau inmuiat bine, apoi adaugam sarea o lingura si una de zahar si lingura de suc de lamaie. Acum stoarcem farfalele si le adugam in masa de legume, si le amestecma bine si le lasam sa/si ia gustul de la legume, le sotam cam 5 minute. Cand am oprit focul adaugam oregano si busuioc.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

11 Retete de aluat de pizza

Idei de mancare pentru pranz.

Musaca cu legume