duminică, 14 mai 2017

Farfale cu legume

Necesar
500 g farfale
250g ciuperci
2ardei capya(ardei rosu)
o ceapa
1 dovlecel
sare si piper
oregano si busuioc
ulei 5 linguri
1 lingura suc de lamaie
1 lingura de zahar

Proces tehnologic
Intr/o oala de 2 kg minim punem  apa la fiert cam 1.5 litri, cand apa a dat in clocot adaugam o lingurita de sare si adaugam farfalele noastre, le lasam sa fiarba cam 2 minute si inchidem focul, si punem capac la oala. Lasam farfalele acolo sa se umfle.Acum ne ocupam de legume:tocam cubulete dovlecelul, apoi tocam ardeiul fasaii subtiri, ceapa cubulete si ciupercile rondele. Incalzim intr/o tigaie uleiul si cand incepe sa faca bule aruncam legumele tocate, le sotam pana sau inmuiat bine, apoi adaugam sarea o lingura si una de zahar si lingura de suc de lamaie. Acum stoarcem farfalele si le adugam in masa de legume, si le amestecma bine si le lasam sa/si ia gustul de la legume, le sotam cam 5 minute. Cand am oprit focul adaugam oregano si busuioc.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu