sâmbătă, 20 mai 2017

Cupcake cu blat umed

Necesar
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri apa
6linguri faina
3 linguri ulei
un praf de copt
Crema
250 g capsuni
250g zahar tos
3linguri apa
60g unt
200ml frisca lichida

Proces tehnologic;
Omogenizam oule,zaharul apa si uleiul, la viteza maxima pana sau spumat, nu asa tare dar sunt spuma . Apoi adaugam faina cu parful de copt si omogenizam. Aluatul este molcut.Apoi i/l repartizam in forme. Din aceasta cantitate ies 14 bucati.
Crema;
Mai inatai preparam siropul din capsuni,punem apa cu zaharul la fiert, cand zaharul sa topit adaugam o lingura de suc de lamaie. apoi capsunele taiete mai marunt, lasam sa fiarba pana un pic a scazut zeama si capsunile sau inmuiat.Apoi printro sita strecuram acest sirop.In el cand este fierbinte adaugam untul. Apoi omogenizam bine si lasam sa se raceasca, Cand sa racit adaugam frisca lichida. Dam la frigider, eu deobicei fac seara pentru a doua zi. Bun, a doua zi ne ocupa de crema.. Batem mai intai incet apoi tare, daca observi ca sa adunat untul, lasi la temperatura camerei cam 15 minute apoi la viteza mica bati pana observi ca sa facut o frica de capsuni fina.Totul depinde de untul folosit si de frisca folosita, oricum nu va speriati daca cumva obserrvati ca sa taiat.Totul revine la normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu