sâmbătă, 13 mai 2017

Cup cake


Cup Cake


Necesar:
300 g faina
200g zahar
4 oua
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
50 g unt
100ml iaurt

Crema
400ml frisca lichida
400g ciocolata neagra(sau alba)

Proces tehnologic:
Pentru aluat:Batem oule spuma impreuna cu zaharul, apoi adaugam iaurtul si untul omogenizam. Apoi adaugam treptat zaharul vanilat, praful de copt impreuna cu faina si omogenizam totul.
Avem nevoie de o tava pentru briose, turnam pana la jumatatea formei aluat.Se coc la 180 g fara sa deschidem usa cuptorului primele 15 minute. Le verificam cu o scobitoare.
 Crema se prepara cu o zi inainte de briose.
Punem la incalzit frisca, nu aducem pana la fierbere cand observam ca ies aburi adaugam cicolata, si luam de pe foc. Omogenizam ciocolata impreuna cu frisca. Lasam sa se raceasca . Apoi dam la frigider pentru a doua zi. A doua zi batem frisca pana obtinem o crema spumoasa si tare. Ornam cu un pus dupa dorinta. Acelas procedeu este cu ciocolata alba. Sau le puteti orna simplu cu frisca.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu