miercuri, 8 august 2012

Baclava


  1. 200g nuci macinate
  2. 200g zahar
  3. 50g miere
  4. 250+80 ml apa
  5. faina 500 g
  6. sare 1 lingurita
  7. lamaie
  8. ulei 6linguri
  9. 1 ou
Fcem aluatul in felul urmator: in vasul de aluat turnam faina cu 250 de ml apa si 4 linguri ulei+3 linguri zahar si una sare. Framantam un aluat molicel usor de lucrat. Acest aluat i-l inpartim in 4 parti.Formam palinele , apoi cu ajutorul sucitorului intindem de un diamteru de 15 cm si le punem pe un platou ungandu-le cu ulei cand le punem una peste alta.Dupa ce am pregatit  tava in care vom pune rulourile trecem la treaba. Cat ne ocupam de rulouri punem la incalzit cuptorul la 200 de grade.Luam prima foaie o intidem cat putem de subtire, apoi acoperim presarand miezul de nuca macinat. Rulam ca o rulada. Asa facem cu toate foile. Le ungem cu ou si le dam la copt. Se coc in jur de 25 min, pana la rumenire. Intre timp ne ocupam de sirop. Intr-o cratita adaugam 80 ml de apa cu 200 g de zahar si mierea. Lasam sa fiaraba pana observam ca siropu sa legat cand observam ca spuma este groasa adaugam o lingurita de suc de lamaie. Dupa ce scoate rulourile din cuptor adaugam peste ele toata cantitatea de sirop sa stea asa sa balteasca siropul peste ele. Dupa 2 ore se pot taiea si servi.Pofta buna!
 Va prezint pasii in imagini mai jos;





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu