Tortul lui Radu




                                                   
        Tortul lui Radu

Blat 1
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
Blat 2
·  2 pahare zahar
·  2 linguri de jelantin alimentar
·  1,5 lingurite de sare de lamaie
·  1 lingura zahar vanilat
·  1 lingurita de bicarbonat sau praf de copt
Capsuni sau alte arome de preferinta

Crema
400 ml lapte
un pachet de praf de frishca
200 g de branza topita cu gust de smantana fara sare

Glazura 
Ciocolata de masa

Proces tehnologic
1 blat
Se  separa oule albusul de galbenus, se bat albusurile spuma. Apoi adaugam zaharul peste galbenusuri si le batem spuma si galbenushurile.In vasul cu galbenuchuri adaugam o lingura de faina cu o lingura de lemn amestecam, apoi inca o lingura si iarasi mestecam apoi inca o lingura. Dupa 3 linguri de faina adaugam albushurile amestecam incet apoi rand pe rand si inca 3 linguri de faina. Impartim aluatul obtinut in 3. Eu am facut in 3 forme de marimi diferite ca sa montez in trepte ,Alegerea va apartine. Se pune hartie de copt in forme si se coace la 200 de grade pana la rumenire.
2 blat se face cu o zi inainte de primul.
In 50 ml apa fierbinte se pune jelantinul la inmuiat.
Intr-o cratita turnam 100 ml de apa si zagarul si il dam la foc. Eu am adaugat si cashunele sau ce fructe doriti se poate si fara. Facem un sirop dens cand siropul sa legat adaugam si sarea de lamaie.Lasam un pic sa se raceasca siropul. Turnam intr-un vas inalt siropul si adaugam jelantinul+praful de copt cu mixeru la viteza mica incepem sa batem cu rabdare. Acest procedeu este cel mai greu cu rabdare batem amestecul timp de 25 de min cu pauze intre ele. Nu uitam  de zaharul vanilat. Batem acest amestec pana se formeza o crema grosa ,groasa. Apoi acest amestec il turnam intr-o forma de marimea fie primului blat fie al doilea. Forma o acoperim cu folie peste folie ungem cu ulei si turnnam crmea obtinuta in vas. Lasam la rece pana se leaga bine. Eu deobicei fac seara treaba asta ca sa nu stau cu stres..

Crema
Batem frishca cu lapte dupa instructiunile de pe ambalaj, cand aproape este gata adaugam crema de branza batem pana la omogenizare. Mixerul la viteza maxima.

Montam dupa dorinta. Nu uitati de insiropat blaturile cum la mine totul a fost cu capsuna si siropul de insiropare tot de capsuna l-am facut.

Glazura o folositi dupa imaginatie. Ornamentul la fel.
 Sper ca va placut tortul comandat de Radu(fiul meu mai mic)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Idei de mancare pentru pranz.

Musaca cu legume