vineri, 27 iulie 2012

Desert"melci indieni"

  • 500 g faina
  • 25g drojdie
  • 500 ml apa
  • 3linguri ulei+pentru parjit
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita de sare de lamaie
In 200 ml de apa dizolvam drogdiea, in faina adaugam apa cu drogdie, presaram un pic de sare si incepem framantarea. Cand aluatul incepe sa se lege adugam uleiul 3 linguri amestecam bine pana sa format o coca bine legata care nu se lipeste de mana. Lasam aluatul la odihnit jumate de ora.Impartim in 2 parti egale si formam 2 bile. Intindem aluatul subtire cam in jur de 30mm grosime. Formam o rulada, taiem feliute si le prajim la foc iute. Pe ambele parti pana la rumenire.
 Siropul: intr-o cratita adaugam 150 ml apa si 250 g zahar lasam sa fiarba pana observam ca siropul incepe sa capete o consistenta groasa atunci adaugam o lingurita rasa de sare de lamaie.
 Aranjam intr-un vas melcii si adaugam siropul peste melci. Lasam melcii in jur de 20 minute la insiropat. Bine la mine mai mult de 10 minute n-au rezistat ca baietii mei i-au si probat.
 Un desert simplu si delicios.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu