miercuri, 25 iulie 2012

Desert cu glazura de ciocolata

  • 5oua
  • 500g zahar tos
  • 250g unt
  • 250 ml smantana
  • 5 linguri ulei
  • 1lingurita praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 100 g de alune maruntite
  • 7linguri cacaua
  • 100 ml cafea
  • 40ml lapte
Blatul: Separam oule albus de galbenus , albusurile le batem spuma , in alt vas peste galbenus adaugam 200 g de zagar cu 5 linguri de ulei si batem spuma compozitea. Peste galbenusurile batute adaugam praful de copt alunile maruntite si faina. Amestecam compozitea , peste adugam galbenusurile si 2 linguri de cacaua. Aceasta compozite o impartim in 2 parti egale. In forma pe care o dorim pentru desert asternem hartiea de copt, si coacem 2 blaturi la temperatura de 200 de grade in jur de 15 min, depinde de cuptorul fiecaruiea.
 Crema: untul se lasa se topeasca la temperatura camerei peste unt adaugam 300 g de zahar si smantana. Cu mixeru batem compozitea la viteza maxima pana zaharul tos sa dizolvat. Dam compozitea la frigider pe 25 de minute. Pregatim cafeua pentru insiropare, se poate aduga arome fie de rom sau scortisoara. O indulcim dupa plac.
Glazura: Fie cumparati o ciocolata de masa si o topiti la aburi fie o pregatiti ca mine: 40 ml lapte ,4 linguri de zagar, 40 g unt, 4 linguri de cacua. Intai punem laptele cu zaharul si untul cand zaharul sa dizolvat adaugam cacua amestecand rapid cu telu pana glazura se ingroasa. Eu o torn pe desert atunci cand este calda direct.
Se monteaza primu blat insiropam, crema, +baltul 2 , insiropam, crema peste care se toarna glazura. Se lasa la frigider minim 6 ore.

Pasii vii prezint in imagini mai jos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu