sâmbătă, 14 iulie 2012

Cruasane delicioase cu crema de cicolata


Cruasane deosebite cu crema de ciocolata


Produse necesare:1 kg faina
                               10 linguri de ulei
                                2 linguri de iaurt simplu
                               150 g unt gras
                               7 linguri zagar
                               1 lingura sare
                               400ml apa
                               50 g drogdie
                               crema de ciocolata 24 de lingurite
                               dragoste pentru aluat si chef de trebaluitJ

Procesul tehnologic

 In apa adaugam drogdia si o lasam 10 minute amestecam bine pana la dizolvare.
Intre timp intr-un vas pentru aluat adaugam faina cu zahar si sare. Cu un tele amestecam bine afanand faina dandui oxigen. Asa , dupa ce drogdia sa dizolvat adaugam lichidul obtinut peste faina ne ajutam cu o lingura daca nu avem robot sau barbat care sa ne ajute J.., cand aluatul incepe sa se lege adugam uleiul 8 linguri. Cand sa legat bine aluatul luam masa obtinuta si aruncam in sus lovind in vas ca o minge de basket de 50 ori. Ve-ti observa cum aluat isi schimba compozitiea.Dupa obtinerea alutului lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Intre timp untul il maruntim adaugam 2 linguri de ulei si 2 de aiurt si batem cu mixerul pana obtinem o crema spumanta ca in poza 

 Lasam compozitea la cald dupa ce aluatul sa dublat, i-l inpartim in 3 parti egale formam bile si lasam un pic pe blat sa-si formeze bila fata.
 Luam bila o intindem cum vedeti in imagine  Apoi ajutandu-ne de o pensula sau cu un cutit plat intindem crema care am batut-o ,cum intindem pe un blat pentru tort. Apoi acest blat i-l rulam, taiem in 4. Fiecare bucata o taiem de la mijloc vertical , apoi aceste bucati le asezam una peste alta. Scara obtinuta o punem in folie sau punga si dam la frigider. Asa facem cu toate bilele. Va sta 4 ore la frigider sau se poate face de seara si lasat peste noapte . Lasam din crema obtinuta un pic ca sa ungem cruasanele.Scoatem bila noastra pe blatul uns cu ulei si cu mana asezam aluatul bine intr-o forma de soare ne ajutam cu sucitorul sa aplatizam uniform aluatul. Taiem in 8 punem crema si rulam. Vedeti in Imagini mersul. Se lasa sa creasca  cam 40 de minute. . Se coace la foc puternic. Cuptorul sa fie bine incins altfel se lasa aluatul. Se coace cam 6 min pana la rumensc. Pofta buna.pana dimineata. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu