duminică, 6 februarie 2011

Pizza o sole mio.




Necesar:
Faina 500g
Drogdie 25g
Ulei de masline 10 linguri
Lapte 250ml
Sare 2linguri
Zahar 3 linguri
Cascaval 350g
Caizer 200g
Ceapa 1 b

Ou 1 bucata

Rosii pelati 1 cutie
Oregano, busuioc

Aluatul: in faina adaugam sarea cu zaharul, uleiul si laptele in care am amestecat bine drogdia. Formam o coca usor de modelat. Formam 4 paline si lasam la odihnit 2 ore acoperite cu un prosop de bucatarie. Cand aluatul sea dublat marimea i-l palinam din nou. Intre timp pregatim sosul facem un piure din rosii la care adugam 2 linguri de ulei un pic de sare, oreagano presaram si busuioc cam 10g. Tocam ceapa in semiluna foi subtiri tocam in foi subtiri si kaizeru. Maruntim cascavalul.
 Ficare palina o intindem  diametru de 30 cm, peste care ungem sosul dar nu pana la margine se la 0.5 cm distanta, peste sos adaugam cascavalul, ceapa ,kaizeru formand o floare si in centru adaugam oul crud. Tava pentru pizza trebuie sa fie subtire, se coace in partea de jos al cuptorului, cand se pune la copt cuprorul trebuie sa fie foarte bine incins, altfel se ususca pizza si nu este buna. Se coace la temperatura maxima in jur de 10 min max, observati marginele un pic maronii. Aveti pasii mai jos in poza. Sotul mea dat concediu. Pizza este specialitatea lui.
 Pofta buna.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu