duminică, 6 februarie 2011

Pilaf cu stafide


  

Necesar:
Orez 500 g;
Stafide 150g;
Morcov 4 bucati mari
Piept de pui 450g
Ceapa 1 b. mare
Mirodenii dupa gust, piper, corinadru s.a. sare
Ulei cat pentru prajit 2-3 linguri

Mod de preparare:
Intr-un vas mai mic punem stafidele la inmuiat in apa calduta, intre timp intr-o oala punem la fier apa cam 1.5 l. Cand apa clocoteste punem un pic de sare si adaugam orezu luam de pe foc si lasam sa se umfle cat pregatim restu. Tocam pieptul cubulete, morcovul i-l tocam paiete.Ceapa marunt o tocam.Asa, intr-o cratita sau tigaie dar cu diametru la fel pana sus. Punem la calit pipetul in un pic de ulei adaugam sarea dupa gust si mirodenile, apoi cand  pieptul sa rumenit adaugam morcovul cu ceapa deasupra(intre timp se da temperatura la minim) fara sa mestecam forma strat da.., asa stoarcem pilaful il mestecam cu stafidele si adaugam ultimul strat. Punem capac si lasam la temperatura minima in jur de 30 min. Cand am observam  ca orezu sa umflat bine de tot i-l luamde pe foc si in locul capacului punem platoul si-l intoarcem repede invers. Asa obtinem ca un tort, se taie ca tortul.
 Pofta buna!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu