duminică, 2 ianuarie 2011

Placinte cu piept de pui


Placinte cu carne

Produse necesare:
Faina de calitate superioara 700 g
Ulei rafinat 300 g
Zahar, sare
Piept de pui 500 g
Piper negru macinat, coriandru
Ceapa
Apa minerala 250ml
1 ou


Aluat placinte:
Intr-un vas turnam faina peste care presaram o lingura de zahar si una de sare, 8 linguri de ulei si turnam 250ml de apa minerala. Framantam bine aluatul pana nu se lipeste de mana. Aluatul trebuie sa fie de consistenta medie, nici tare ca pentru paine dar nici moale tare. Exact ca sa fie usor de modelat. Apoi i-l inpartim in parti egale aproximativ in 6 paline. Formam palinele si-l lasam cu un prsopel deasupra putin la odihnit. Intre timp pregatim umplutura. Tocam carnea marunt ca pentru chiftele, incingem o tigaie cu un pic de ulei si tragem carnea in acel ulei sa fie semipreparata. Apoi tocam o ceapa mare si adugam sarea cu mirodeniile(piper, coriandru) puteti adauga dupa gustrul vostru.
 Asa, dupa ce am pregatit umplutura mergem la palinele noastre. Pregatim un platou si un castronel cu ulei si o pensula. Cu facaletu facem niste foi de diamentru 15 cm le ungem rand pe rand cu ulei, le aranjam una peste alta in platou. Dupa ce am terminat de intins foile le intoarcem adica, prima foiae intinsa sa fie prima. Apoi le luam usor rand pe rand din platou le intindem foita subtire cat ne permitem fara sa se rupa. Apoi in marginea de jos punem umplutura si le rulam ca pe o rulada, asa am uitat sa mentionez ca stropim cu pensula de ulei foia intinsa inainte dea pune umplutura cu ulei. Le punem ruladele una langa alta in tava de copt in prealabil unsa cu ulei sau hartie de copt. Inainte dea le pune la cuptor le ungem cu un ou batut. Le coacem la o temperatura medie in jur de 40 de minute. Pana se vad ca sunt aurii spre maroniu.
 Aveti poze cu pasii mai jos.
 Spor la treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu